El col·lectiu d’EUPV Castelló ha animat avui a tota la ciutadania de Castelló a participar de les mobilitzacions convocades amb motiu del 8 de març, Dia de les Dones.

La seua coordinadora Carmen Carreras ha manifestat que «enguany, les dones i també els homes, ens hem unit a la convocatòria Internacional de paro d’una hora per protestar per les violències masclistes que no paren de produir-se i que estan provocant ja la justa reacció de les dones arreu del món. És hora que les administracions prenguen mesures contundents per acabar amb aquesta lacra que afecta a la mitat de la població per un clar motiu, el patriarcat. I aquest és el fons de la qüestió que cal eradicar, que el masclisme mata. Per això des del col·lectiu ens sumem a la convocatòria de paro convocada de 12 a 13h del dia 8 a la porta de tots els centres de treball i animem a tots i totes les treballadores a secundar- ho»

Per altra banda, el col·lectiu ha volgut animar també a tot Castelló a participar de la Manifestació que eixirà des de Mª Agustina a les 19 h i recorrerà els principals carrers de Castelló acabant a la Plaça Major. Carreras: «Aquesta Manifestació del 8 de març està convocada per la Plataforma per la Igualtat de Castelló de la que EUPV formem part des dels inicis. Ja fa uns anys que la convoquem sent cada vegada més els que es sumen i participen. El dia 8 no és només una commemoració, no és una festa, és un dia reivindicatiu en el qual les dones reclamem igualtat en tots els camps de la vida, una qüestió per la que hem de seguir lluitant, encara que parega mentida en ple segle XXI»

El col·lectiu com integrant de l’Associació la Flama ha programat una sèrie d’activitats. El dia 1 es va inaugurar una exposició de Sara Bellés «No Oblidar» que serveix d’homenatge a les dones que han lluitat pels nostres drets a través de la història. Aquesta Exposició es pot visitar a l’espai La Flama C) Sanahuja, 9 fins al 15 de març.

Castelló a 6 de març de 2017