El pamflet “Guia de Consell per a la dona que gaudeix de les festes populars” és un seguit d’estereotips masclistes intolerable per a ser editat per l’administració.

La coordinadora d’EUPV a Castelló, Carmen Carreras, ha volgut denunciar avui el pamflet editat conjuntament per l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana i l’associació ControlaClub: “Estem davant d’un pamflet obertament masclista que tracta a les dones com a menors d’edat, amb consells que estan completament fora de lloc, com ara dir que “En cas que tingues regles doloroses i prengues alguna medicació, tingues cura amb les combinacions d’alcohol i drogues”. És que barrejar alcohol, drogues i medicaments només és perillós quan tens la regla? No té absolutament cap sentit”.

A més a més, la coordinadora ha volgut insistir en altres consells que es donen en aquest pamflet: “N’hi ha altres consells que no tenen cap sentit si van adreçats només a dones. Dir-li a qualsevol dona que ha de beure en moderació, que no ha de barrejar alcohol i drogues o que és millor tornar en transport públic és absurd si no se li diu també als homes. Però, aquest pamflet va adreçat només a nosaltres, com si fórem unes “menors d’edat” a les que cal explicar-ho tot, mentre que als homes ni se’ls anomena”

Per a Carmen Carreras sembla evident el masclisme del pamflet: “Aquests consells perpetuen tots els estereotips masclistes, situant a les dones com a menors d’edat a les que cal explicar-les totes les coses i demanar-les responsabilitat. En fer això, s’està culpabilitzant indirectament a les dones del que les puga passar: Si t’ha passat alguna cosa, és perquè no has sigut responsable, perquè no has begut moderadament, perquè has consumit drogues. Però, sembla que a l’Ajuntament i a la Generalitat tots aquests comportaments els semblen perfectes si qui els fa és un home”.

Per últim, Carmen Carreras ha demanat que aquest pamflet no arribe a repartir-se durant les festes de la Magdalena: “Si n’hi ha alguna cosa que no ens fa falta a les dones és més masclisme institucional. Des d’Esquerra Unida volem unes administracions que empoderen a les dones, que les diguen que tenen el mateix dret que qualsevol home a eixir de festa i a fer el consum que creguen convenient en peu d’igualtat amb els homes. Unes administracions que estiguen per a fer costat a qualsevol dóna que siga víctima del masclisme sense caure en els consells paternalistes. Per aquest motiu, l’única eixida és que aquest pamflet no vega mai la llum i, si volen traure un altre, que consulten primer a dones feministes. Només així ens estalviarem un ridícul com aquest”.

Castelló a 10 de març de 2017