La responsable de moviments socials del col·lectiu d’Esquerra Unida de Castelló, Pastora de Florencio, ha presentat avui una denúncia davant la fiscalia de delictes d’odi: “Avui hem presentat una denúncia davant la fiscalia per delictes d’odi, que és el tipus penal en què creiem es poden trobar les frases d’enaltiment feixista que es van pronunciar a la processó de divendres sant. Però, des del col·lectiu volem anar més enllà i preguntar directament a l’Ajuntament de Castelló per algunes dades concretes”.

 

En aquest sentit, Pastora de Florencio ha volgut especificar quines són les qüestions que han volgut preguntar a l’Ajuntament de Castelló: “Les preguntes que hem adreçat als regidors i regidores de l’equip de govern són molt clares. Volem saber per quin motiu la policia local no va intervenir per tal d’acabar amb les soflames feixistes que es van produir durant tota la manifestació. Estem pràcticament segurs que si les consignes que s’hagueren cridat haguessen sigut de “Gora ETA”, els autors hagueren sigut detinguts al moment. Però, sembla que com que eren expressions feixistes no ha passat res de res. La pregunta és tan senzilla com per què no es va actuar”.

 

Però, la membre del Consell Polític d’Esquerra Unida de Castelló ha volgut tractar altres qüestions al seu escrit: “Una altra cosa que hem demanat ha sigut la còpia de la comunicació de manifestació religiosa que, segons l’article 21 de la Constitució i de l’article 9.1 de la Llei reguladora del dret de manifestació, és requisit imprescindible per donar autorització, i que, tot i que es presenta la comunicació davant la subdelegació, aquesta s’envia a continuació a l’Ajuntament per al seu coneixement. Volem veure la còpia per a constatar que efectivament en cap cas es parlava d’enaltir el feixisme. És més, considerem inclús probable que ni tan sols existisca aquesta comunicació, el qual vindria a demostrar que la legalitat no és igual per a tots i que les processons a Castelló es troben inclús per damunt de la Constitució”.

 

Per últim, Pastora de Florencio ha volgut fer referència a la Llei de Memòria Històrica: “L’última qüestió que ens interessa saber és si la Confraria de Santa Maria Magdalena rep alguna mena de subvenció per part d’aquest Ajuntament. Potser sembla una dada menor, però el cert és que segons l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica, es pot sancionar a les organitzacions que es neguen a retirar símbols d’enaltiment feixista amb la pèrdua de les subvencions o ajudes públiques. El que no ens sembla de rebut és que puga resultar que damunt estem pagant amb diners públics a aquells que profereixen insults feixistes. Esperem que l’equip de govern de l’Ajuntament ens done una resposta satisfactòria el més ràpid possible”.