La Coordinadora Carmen Carreras qualifica de “patochada i de “poca vergonya” la moció que el PP pretén presentar al proper plenari reclamant les unitats educatives que ells van retallar.

Després d’anys de retallades per part del PP en les nostres escoles bliques, EU Castelló ha tornat a demanar a la Conselleria d’Educació que torne a l’Escola Pública les unitats que el PP va suprimir en els darrers anys.

Carreras: “Després d’anys de lluita de les escoles per la Pública per evitar que línies senceres foren suprimides i amb el canvi de govern, esperàvem un major compromís i que totes aquestes unitats que el PP va furtar a l’Escola Pública tornaren a incrementar-se per a què no patirem les retallades en docents i l’augment de les ràtios. Veiem que no ha estat així, i les escoles on es van llevar unitats d’Infantil continuen mantenint la retallada. Tals són els casos del CP Blasco Ibañez, el del CP Antonio Armelles o el CP Mestre Canós, que continuarà l’any vinent amb l’alumnat de 3 i 4 anys en una unitat agrupada. Més greu encara és la retallada de 2 unitats al CP L’Illa, quedant el Grau amb una unitat retallada que no es correspon amb el total de l’alumnat del districte que a més a més té una especial singularitat al estar més aïllat i amb moltes necessitats educatives”.

La coordinadora d’EU Castelló Carmen Carreras ha recordat que van ser retallades molt dures en escoles públiques de Castelló que van implicar una pujada de ràtios en tota la ciutat. “La pujada de ràtios amb la pèrdua de qualitat en l’ensenyament públic no ha canviat i ara mateix ni es parla de rebaixar-les. Igualment es va produir un augment de l’horari lectiu del professorat de secundària i una retallada en llocs de treball. Aquestes qüestions no han millorat i l’ensenyament públic continua patint els efectes d’aquestes retallades”.

Carreras ha qualificat de “Patochada” i de “poca vergonya” la moció que el PP pretén presentar al proper plenari. “Després d’anys de retallades, les conseqüències de les quals estem patint en l’Escola Pública de la nostra ciutat, és de ser poca vergonya el presentar una moció denunciant unes retallades d’unitats que quasi en la seua totalitat venen de les seues legislatures. Cal recordar com el Sr. Sales recolzava la privatització de l’ensenyament i com la bancada del PP amb la Sr Carrasco entre ells aplaudia. Aquesta moció uns anys després sona a pataleta i no deixa de ser una nova “patochada” del PP”

La coordinadora també ha volgut aprofundir en la tendència privatitzadora d’aquestes polítiques educatives “Avui es parla molt de les queixes dels col·legis concertats perquè han llevat alguns concerts d’unitats que no cobreixen les necessitats educatives necessàries. Els que tenen interessos econòmics amb l’educació es queixen molt per no seguir amb la ràpida marxa ascendent de la privatització de l’ensenyament, i ens fan creure que els estan retallant. Res més lluny de la realitat. La realitat és que mentre la Pública, que acull a tothom perd en inversió, la Conselleria continua subvencionant a l’escola privada, sense necessitat. Exigim al Conseller un pla per eliminar els concerts i dedicar aquests diners a l’Escola Pública per cobrir íntegrament les necessitats”.

Per últim, des del col·lectiu, la seua coordinadora ha volgut animar a la ciutadania a seguir reivindicant per recuperar el que és nostre, i ha fet una crida per matricular als nostres fills i filles en l’Escola Pública. “L’Escola Pública és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats, és laica, en valencià, multicultural i atén totes les necessitats. Els pares i mares poden confiar en que és la de major qualitat”.

El col·lectiu d’EU Castelló anima també a participar del “Sopar per l’Escola Pública” que es celebrarà el dijous dia 25 a partir de les 20 hores al CP Lluis Revest.