Esquerra Unida Castelló ha denunciat avui els diners públics que l’Ajuntament de Castelló té destinat per als bous de carrer. Pastora de Florencio, responsable de Moviments Socials del col·lectiu, ha fet aquesta denuncia després de conèixer la despesa pressupostada per a aquesta finalitat “Que en els temps que desgraciadament vivim, en els quals la majoria social està sofrint d’una manera alarmant retallades en educació pública, sanitat i serveis socials, l’Ajuntament de Castelló de la Plana dediqui als bous més de 24.000 euros, és una barbaritat. A més a més, a aquesta quantitat cal sumar-li l’assistència mèdica i de protecció civil que requereixen esdeveniments en els quals es posa en risc la vida de les persones”.

Pas tora de Florencio també ha volgut recordar al consistori el màxim de despesa que van proposar: “Des d’EU Castelló volem recordar al consistori, que encara que  van anunciar que la partida pressupostària no superaria els 20.000 euros, quantitat que ja no compartim, aquesta quantitat s’ha sobrepassat en més de 4.000 euros. No es de rebut que es gasten eixos diners en una festa de la qual, a més a més, no gaudeix una gran part de la població per considerar-la maltractament animal”.

EU Castelló lamenta que el nostre Ajuntament tingui la mà tan oberta per a la promoció d’una activitat tan polèmica com és la tauromàquia que com qualsevol “espectacle” privat hauria d’estar sufragat per qui vulgui assistir. De Florencio: “A EUPV Castelló tenim clar que una Institució Pública no pot sufragar la despesa d’una festa que suposa maltractament animal i apostem perquè es fase pedagogia al respecte invertint en activitats culturals que ens porten a unes Festes Alternatives als bous”.

EUPV Castelló també ha valorat molt negativament que l’Ajuntament patrocini un cartell de Festes amb les banyes d’un bou embolat. De Florencio: “Pareixerà una tonteria, però no ho és, des de les Institucions es comença a fer pedagogia amb qüestions com aquesta. Un cartell anunciador que mostra el maltractament d’un animal no pot de cap manera portar el logotip de l’Ajuntament de Castelló”.

 

Castelló a 30 de juny de 2017