La coordinadora d’Esquerra Unida de Castelló ha denunciat la concentració feixista que s’ha produït aquest migdia enfront de la Caserna de la Guàrdia Civil: “Tal com demostren els vídeos i fotografies que s’han enviat per les xarxes socials, avui s’ha produït una concentració davant de la mateixa Caserna de la Guàrdia Civil de Castelló, on una trentena de persones han corejat diverses consignes, algunes de les quals resulten veritablement preocupants, i durant la qual s’han produït salutacions feixistes davant la indiferència de la mateixa Guàrdia Civil”.

En aquest sentit, Carmen Carreras ha volgut incidir en diverses qüestions vinculades a aquesta concentració: “Davant aquesta concentració, a nosaltres ens sorgeixen múltiples preguntes. Per exemple, havia sigut aquesta concentració comunicada a la subdelegació de govern o no? Per què si no havia estat comunicada costa entendre la passivitat de la Guàrdia Civil quan un grup de persones ocupen la via pública. A més, caldria que ens explicaren per quin motiu, davant el continuat ús de la salutació feixista, van decidir no intervenir o perquè quan es corejaven consignes com “A por ellos” no es va actuar. En aquest sentit, traslladarem aquestes preguntes a la subdelegació del govern a Castelló i a la Comandància de la Guàrdia Civil”.

A més a més la portaveu de la formació d’esquerres va voler parlar de la motivació d’aquesta concentració: “Tot i que no estem segurs, sembla que la motivació d’aquesta concentració era animar als i les Guàrdies Civils de Castelló que marxaven per a integrar-se a l’operatiu de Catalunya per a l’1 d’octubre. Si aquesta fora la motivació, resultaria preocupant perquè aquesta informació no acostuma a tenir el caràcter de pública, i això implicaria que la mateixa concentració va ser organitzada per membres o familiars de la Guàrdia Civil”

Per tots aquests motius Carmen Carreras ha exigit a la Guàrdia Civil l’obertura d’una investigació interna per depurar responsabilitats i que demane disculpes públicament: “Si ajuntem tots els ingredients, el que tenim és que una gent es concentra enfront de la Guàrdia Civil per a celebrar que alguns membres van destinats a l’operatiu contra el Referèndum de l’1-O, que durant la mateixa es fan salutacions feixistes i es coreja un “A por ellos” que fa clara referència als i les independentistes, i que davant tot això la Guàrdia Civil decideix no actuar perquè podrien trobar-se alguns dels seus membres entre els i les organitzadores. Sembla ben trist comprovar com ens trobem davant de mostres de feixisme i catalanofòbia de gent que podria estar directament vinculada a la Guàrdia Civil i davant la passivitat dels seus membres de servei. És per aquests motius que exigim a la Guàrdia Civil de Castelló l’obertura d’una investigació que depure responsabilitats, i que comence per demanar perdó als i les castellonenques pel lamentable espectacle que han donat avui”.

Castelló a 26 de setembre de 2017