Comença la primera campanya de conscienciació de Castelló com a ciutat refugi “I Setmana del Refugio”, una campanya que considero molt interessant que coincideix amb la noticia de l’arribada del vaixell Aquarius a la comunitat valenciana.

Es per això que ens entre un dubte des d’EUPV Castelló Ciutat, aquesta campanya desembocarà en una activitat continuada aprofitant la corrent que porta a el vaixell Aquarius acollint a les persones enrolades en aquesta llarga travessia per les aigües mediterrànies en la ciutat de Castelló?

O per el contrari serà una campanya més com qualsevol temporal de llevant, que es noticia durant uns dies fins que arriba l’anticicló del nord d’Africà emportant-se les considerades molestes tempestes (no se es poden considerar molestes per la falta d’aigua que hem tingut els últims anys).

Des d’EUPV Castelló Ciutat volem que aquesta campanya sigui efectiva i per això considerem que la ciutadania i partits d’esquerres tenim que treballar conjuntament en aquest tema tant seriós on es veu el reflex dels nostres valors que son la nostra essència.

Es per tot això que des d’EUPV Castelló Ciutat veiem necessari un pla de futur continuat per a que la acollida de refugiats sigui efectiva, oferint solucions dignes i complint amb l’estatut del refugiat.

Sempre tenint present que una mala gestió pot desembocar amb un rebuig incomprensible encoratjat per persones de una moral que no sabria definir. Cosa que no ocorrerà si entre tots oferim solucions dignes.

Per últim espero que ens trobem en els diferents actes de la campanya “I Setmana del Refugio” i en el futur, significant això que compartim uns valors i una lluita per la defensa dels drets humans.

 

Coordinar EUPV Castelló Ciutat